Výstava 2011

2.4.2011

Na základě zkušeností s přípravou loňské, premiérové výstavy , proběhla tentokráte organizace této akce mnohem rychleji a také ve větší pohodě. Stačilo si pouze na začátku říci, že loňské uspořádání sálu bylo vyhovující, že to i letos uděláme obdobně a hned každý věděl, co má dělat.

Po loňském zjištění, že ne vždy „nejvíce, bývá nejlépe“, jsme značně zredukovali počet vystavovaných modelů a spíše jsme vybrali exponáty opravdu pěkné, nebo něčím zajímavé. Snažili jsme se k co největšímu množství exponátů zhotovit popisky se základními technickými údaji, a jednoduchým popisem modelu. Tato změna oproti loňské výstavě byla návštěvníky výstavy velice kladně hodnocena.

V sobotu po obědě byl již celý hlavní sál žatčanské orlovny připraven přivítat první návštěvníky. Venku bylo krásné jarní počasí a jsme na vesnici, takže sobotní nízká návštěvnost byla zřejmě značně ovlivněna jarními pracemi na polích a zahradách. Následující den – v neděli, to již bylo úplně „o něčem jiném“. Chvílemi se sešlo tolik návštěvníků, že jsme nevěděli, co dříve předvádět nebo komu dříve odpovídat na otázky. Ve vyhrazeném prostoru sálu probíhaly praktické ukázky létání s malými vrtulníčky a i návštěvníci si mohli zajezdit s některými RC auty. Velké pozornosti se vždy dostalo ukázce Oldova modelu rybářské lodi Artur, kde nejvíce zaujala zvuková imitace lodního motoru a kouření z komína.

Tradičně největší nával byl u leteckých simulátorů, kde většina těch, kdo si vyzkoušeli ovládání RC modelu, zjistili, že to není vůbec jednoduché.

V neděli večer nám skoro bylo líto takovou pěknou výstavu „likvidovat“ a shodli jsme se na tom, že už se těšíme na příští rok. Z.S.

 




FOTOgalerie