Víkendová dráha

27.2. a 5.3. a 13.3.2011

Tyto víkendy na přelomu února a března bylo opravdu krásné počasí, a to jsme prostě nemohli zůstat doma. Vytáhli jsme naše RC auta ze sklepů ze zimního spánku a hurááá na dráhu. Někteří už měli své drobečky nachystané na novou sezénu, někteří však zvolili taktiku starý-dobrý-osědčený. Já měl třeba nový disky a gumy (disky vydržely 3 nádrže).

Kupodivu naše dráha i po zimě vypadala celkem k světu a na začátek nové sezóny byla trochu upravena, a to přidáním molitanových tyčí na hroty zatáček. Teď už jsou všichni! nuceni dodržovat stopu. Myslím, že se tento upgrade dráhy docelo osvědčil.

V neděli 27. února po druhé hodině se na dráze sešlo dohromady sedm aut (já 2ks, klan Fialů 1ks, klan Sýkorů 3ks a Olda-klan 1ks) a nespočet jezdů (majitelé, rodinní příslušníci, náhodní kolemjdoucí,..). Nejvíc pohromadě nás asi jezdilo na začátku, a to pět. To už bylo na dráze docela plno a byl to fakt hukot. Někteří si zablbli i ve vedlejším "jezírku" a někteří (Olda) nakonec i po celým biocentru. To byl vždycky rozjezd, pak hláška "Hej tam je to krutý" nebo "Divej jako to dobře jede" a pak 20 metrů kotrmelce, hvězdy, salta,... 

Další víkend v sobotu 5. března nás opět počasí nenechalo zahálet. Už od brzkých odpoledních hodin se to na letišti jen hemžilo a od půl čtvrté to začalo i kolem dráhy. Nakonec se sešlo opět docela dost jezdců a aut. Chyběl akorát Olda, kterej jel za sněhem, a teda ještě můj Dazzler, protože minulou nedělu nevydržel novej disk. Všichni jsme si zase krásně pojezdili. Já teda jen s malou osmnáctinkou Atom XT, ale i ta co nestíhá do rozměrů, to dohání na časech na kolo a "velkým" desetinám se na naší dráze vyrovná. Na dráze jsme zkusili přidat jednu zatáčku (na fotkách to zarostlý), což si myslím je vcelku zajímavá varianta, ale stará varianta se zadní rovinkou taky není úplně k zahození. Nakonec až jsme dojezdili, tak jsme si šli zakopat s kopačákem v rámci udupání terénu ve vedlejším "jezírku" ;-)

V neděli 13. března sice trochu víc foukalo, ale slunko svítilo ostošest a teploměr ukazoval 15°C, a tak se opět na dráze sešla pěkná řada jezdců se svými speciály. Díky dlouhýmu suchýmu počasí a častým návštěvám dráhy se na dráze vytvořila místy až deseti-centimetrová vrstva prachu. Každopádně všici se dosyta vyřádili, nic se nerozbilo, víc je vidět ve videu. Nakonec nemohl samozřejmě chybět fotbálek.

Michal

 

Videa:

DRÁHA 5.3.2011

DRÁHA 13.3.2011




FOTOgalerie